NA LETALO Z DOJENČKOM – NASVETI

Za nami je eno – mesečno potovanje, potovanje, ki je bilo tako zelo drugačno od prejšnjih. Večina staršev pravi, da z dojenčkom ne gre na pot, saj dojenček potrebuje svoj ritem, domače okolje, kašice, veliko spanja…

Na letalu dobiš poseben pas, s katerim otroka pritrdiš na svoj varnostni pas.

SASKATOON, REGINA BEACH, GRAVEN, RCMP, GARAGE SALES

Kaj potrebuješ za potovanje po Kanadi? Avto in denar. Veliko denarja. Ja tole potovanje je malo drugačno od tistih azijskih – ko spiš za par evrov, ješ za manj kot evro in se voziš za drobiž.

Garantirana zabava tudi za najmlajše 🙂

WINNIPEG

Tudi Kanadčani praznujejo veliko noč, vendar nimajo prostega velikonočnega ponedeljka, ampak prost petek. Na koncu je vseeno, kateri dan je prost, le da je 🙂 . In ta podaljšan vikend je bil razlog, da smo se odločili, da gremo nekam dlje (kar pomeni več kot 3 ure vožnje v eno smer)…..

🙂

 

POW WOW, INDIAN HEAD, PASQUA LAKE, ODESSA IN MONTMARTRE

V soboto smo si ogledali pomladno tekmovanje plesnih skupin domorodcev – Pow Wow.

Brrrr…mraz.

 

REGINA, MOOSE YAW in BUFFALO POUND PROVINCIAL PARK

Tokrat nekaj besed in fotografij o Kanadi in mestu Regina, kjer smo nastanjeni.

Buffalo pound provincial park

 

NA POTI V KANADO

Pred nami je bila zelo dolga pot. Najprej vožnja do zagrebškega letališča, kjer sva imela manjšo težavo s prtljago…

Voziček se je izkazal za odlično odločitev.

PAKIRANJE

Najlažje pakiram za več tedensko potovanje po Aziji. Nekaj kratkih majic, katere bom lahko ob koncu potovanja vrgla stran, ene dolge hlače, katere imam oblečene na poti do destinacije, hlače do kolen, pulover, nekaj nogavic in perila, osnovna kozmetika, zdravila, brisača, kopalke, tevice, natikači in treking čevlji, v katerih sem obuta na letališču in še par malenkosti….

Obleke, kašice, igrače…za malčico, ki sem jih pripravila najprej. Seveda pa, ko sem pakirala, sem še kar nekaj stvari dodala.

 

PRIPRAVE NA PRVO POTOVANJE V TROJE

Zagotovo je še kdo med vami, ki ima podobno dilemo, kot sem jo imela jaz. Bom še nekaj časa potovala in videla še en del sveta ali je čas, da si ustvarim družino?…..

Na potovanju po Omanu in ZAE, je bil z nama še “nekdo”.