Pogoji Poslovanja

S spletno stranjo www.natasa-potuje.si upravlja podjetje Natašine popotniške skrivnosti, Nataša Vrhovec s.p.

Podatki podjetja:

Natašine popotniške skrivnosti, Nataša Vrhovec s.p.

Naslov: Hruševska cesta 56A, Ljubljana, 1000 Ljubljana
e-mail: info@natasa-potuje.si

Identifikacijska številka za DDV: 34354913 (ni davčni zavezanec)
Matična številka: 6893635000

Transakcijski račun: IBAN SI56 6100 0001 1421 030 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana)

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.natasa-potuje.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje ter določajo:

  • Nakupovanje
  • Načini dostava
  • Čas dostave
  • Plačilni pogoji
  • Cene
  • Prednaročila
  • Vračilo blaga
  • Reklamacije
  • Varovanje osebnih podatkov
  • Druga določila

Kupec potrjuje, da je seznanjen in se strinja s prodajnimi pogoji.
Naročilo kupca ima značaj pogodbe in zavezuje založbo in kupca.

Nakupovanje

Spletna stran www.natasa-potuje.si obiskovalcem omogoča nakupovanje izdanih knjig.
Naročilo zavezuje podjetje Natašine popotniške skrivnosti in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih podjetja in bo dostopno potrošniku.

Načini dostave

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje, v roku 15 dni, prevzamete na najbližji Pošti Slovenije.

Naročeno blago je možno prevzeti tudi osebno na potopisnem predavanju (aktualna potopisna predavanja so objavljena na spletni strani www.natasa-potuje.si). Če se boste odločili za osebni prevzem, to izberite pod »Način dostave«.

Hitra in zanesljiva dostava

Vsa naročila sprejeta do 13.00 ure med delovnimi dnevi gredo v izvedbo še isti dan. Naročilo boste prejeli že v naslednjih 3 dneh.

Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na info@natasa-potuje.si in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago.

V primeru prednaročila vam naročene izdelke dostavimo takoj po izidu knjige.

Poštnina

V kolikor v trgovini ne poteka akcija “brezplačna dostava” ali niste kupili izdelka pri katerem je navedena brezplačna dostava, strošek dostave po veljavnem ceniku Pošte Slovenije plača kupec.
Pri naročilih v vrednosti nad 50,00 € sta pakiranje in poštnina brezplačna

Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku dostavnega servisa.

Za vse knjige naročene v istem dnevu se plačajo stroški poštnine in pakiranja le enkrat.

Plačilni pogoji

Podjetje Natašine popotniške skrivnosti omogoča nakup blaga s plačilom po povzetju in s plačilom po predračunu preko spleta ali z gotovino v primeru osebnega prevzema.

Če izberete plačilo po predračunu, vam bomo na e-mail poslali predračun in ko bo le-ta plačan, bodo naročeni artikli odposlani.
Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last podjetja Natašine popotniške skrivnosti.

V primeru plačila po povzetju boste naročilo plačali dostavljavcu Pošte Slovenije ob prevzemu.

Za prednaročila velja le možnost plačila po predračunu.

Cene in popusti

Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo davek na dodano vrednost.

Redna cena je cena po kateri se artikel prodaja na spletni strani www.natasa-potuje.si in na potopisnih predavanjih v obdobju 6. mesecev po izidu knjige. Spletna cena je znižana cena, ki velja pri nakupu po določenem obdobju na spletni strani www.natasa-potuje.si in na potopisnih predavanjih

Pridržujemo si pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.

Prednaročila

Cena v prednaročilu velja za naročila in plačila, prejeta do konca prednaročniške akcije (datum je vpisan pri opisu artikla).

Artikle iz prednaročila je možno plačati le po predračunu, dostavo pa lahko pričakujete 5 – 10 dni po poteku časa za prednaročilo.

Po izdaji knjig iz prednaročila bo za obdobje šestih mesecev veljala enotna cena (na spletni strani    www.natasa-potuje.si objavljena kot redna cena). V skladu z Zakonom o enotni ceni knjige v tem času knjig ne bo možno kupiti po znižani ceni.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema artiklov in sicer, da vrne knjigo na naslov podjetja v 15-ih dneh po prejemu in o tem pisno obvesti ponudnika na info@natasa-potuje.si. Stroške pošiljanja vračila blaga, krije kupec sam.

Pogoj je, da blago na naslov podjetja vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel ter da ni zahteval podpisa avtorja v naročilnem obrazcu na spletni strani www.natasa-potuje.si ali na potopisnem predavanju. V kolikor so pogoji izpolnjeni, podjetje Natašine popotniške skrivnosti kupcu povrne kupnino (brez stroškov pošiljanja).

Reklamacije

Zavezujemo se, da bomo upoštevali vse reklamacije, ki jih bomo prejeli pisno ali po elektronski pošti (info@natasa-potuje.si)  v 15-ih dneh po prejemu naročenega blaga.

Po 37.c členu ZVPot ima potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, pravico od prodajalca zahtevati, da:

– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim, brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.

Pridržujemo si pravico do presojanja upravičenosti reklamacije.

Varovanje osebnih podatkov

Kupec dovoljuje, da podjetje Natašine popotniške skrivnosti vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Podatke, ki jih posredujete na tej spletni strani, zbiramo izključno za interne potrebe ali izvedbo naročila. Zavezujemo se, da bomo s podatki ravnali v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007) ter da bomo vse podatke uporabljali izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in podjetje Natašine popotniške skrivnosti.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@natasa-potuje.si.