Vljudno vabljeni na  predstavitev Natašinega popotniškega dnevnika o Indiji – tam kjer je svoboda doma, ki bo v soboto 26.9.2015 ob 10:00 uri v ZOO Ljubljana.

V ZOO Ljubljana boste lahko skozi celotni dan obiskali biološke delavnice o živalih, izdelali igračo zanje, preizkusili popotniško kavo, tradicionalni chai in indijsko hrano, obiskali delavnico joge za družine ter se na potopisnem predavanju podali na pot v Indijo.

Knjigo boste lahko kupili na dan dogodka, in sicer v učilnici, pri vhodu v vrt. Prvih 70 kupcev prejme tudi darilce – prave indijske začimbe.

Lepo vabljeni.

Program dogodka:

Celozaslonski zajem 19.9.2015 02052

In kdo vse bo sodeloval na dogodku?

ZOO LJUBLJANA

ŽIVALI SMO ZA ACIJO-Polepšaj dan ….še ti! Podari igračo živalim!

Živali v živalskih vrtovih potrebujejo ustrezno bivalno okolje in sovrstnike, ustrezno prehrano in veterinarsko oskrbo, higieno ter posebno skrb za njihovo vedenje. Ključi sestavini pri skrbi za vrsti značilno vedenje živali izven naravnega okolja sta raznovrsten življenjski prostor in trening. Ko tema dvema sestavinama primešamo še oskrbnikovo naklonjenost in pozorno oko za vsakodnevne potrebe živali, dobimo odličen recept za dobro počutje živali v naši oskrbi.

Z nakupom igrače, rekvizita ali materiala s spletne strani www.zoo.si, darilne kartice različnih trgovin  v vrednosti 50€ ali denarno donacijo v višini 50€, boste prejeli majico ZOO kampanje

“Polepšaj dan…še ti. Podari igračo.”

Več na www.zoo.si.

BARCAFFÈ BLACK&EASY: KAVA NOVE GENERACIJE!

So tudi vaša jutra dinamična in pogosto nimate časa za pripravo svoje najljubše kave?  Brez skrbi! Predstavljamo vam Barcaffè Black ‘n’ Easy, pravo turško kavo, ki se pripravi hitro in enostavno v eni minuti. Brez uporabe džezve in brez čakanja.

Odkrijte kavo nove generacije: Barcaffè Black&Easy!

Barcaffè Black&easy je prava  turška kava, ki se lahko pohvali s hitrim načinom priprave, sicer značilnim za instant kavne napitke. Priprava je enostavna kot 1, 2, 3: Vsebino vrečke stresete v skodelico, prelijete s 150ml vroče vode in premešate. Vaša najljubša turška kava je pripravljena!

Spoznajte kavo nove generacije Barcaffè Black&Easy in tudi sami postanite del nove generacije!

BnE vizual Barcaffe

PraNaShri

Beseda PraNaShri prihaja iz hindujske filozofije.

Prana pomeni osnovna življenjska energija, ki uravnava naše telo in um. Prana vzdržuje in nadzoruje vsako celico našega telesa. Prana ni je energija, ki jo vsrkavamo z hrano, ki jo jemo. Iz vode, ki jo pijemo, in z zrakom, ki ga dihamo.

PraNaShri d.o.o. Vam ponuja hrano kot vir življenja, ki je zasnovana kot vir vitalnosti in sreče. Sestavine, ki so na razpolago na naših spletnih straneh so tudi del Ayurvedske prehrane, ki je pa osnova za vzdrževanje vitalne energije. S tem pa tudi ponujamo svet različnih okusov preko dežele začimb, ki pa dajo hrani okus in s tem izboljšajo našo srečo in veselje!

Plesno društvo SALAM GHAZEEA

Plesno društvo Salam Ghazeea za indijski in orientalski ali trebušni ples, ustanovljeno leta 2005, deluje na področju plesne umetnosti in kulture Orienta, predvsem Egipta in Indije. V društvu organiziramo tečaje, delavnice in predstave najbolj pristnih folklor in modernih oblik orientalskega plesa ter indijskega klasičnega plesa Bharat Natyam in modernega Bollywooda.

Orientalski ples (trebušni ples) ponuja neskončno možnosti gibanja in plesnega izražanja, ki je idealno za žensko telo. V prijetni družbi se ob zvokih orientalske glasbe sprostita telo in um. Skozi ples in glasbo se srečamo s kulturo Orienta. Indijski plesi so polni zgodb, ki jih pripovedujemo skozi ples z izrazom celega telesa. Z učenjem tega plesa začutimo tisočletno tradicijo indijskega izročila.

 Glavne dejavnost:

  • vsakoletni plesni tečaji orientalskega in indijskega plesa (sezona: september – junij): najbolj pristne folklore, moderen orientalski ter klasični indijski plesi Bharat Natyam ter bollywood;
  • plesne delavnice z zanimivimi vsebinami (npr. sagat, drum solo, ples s tančico, itd.);
  • nastopi Plesne skupine Salam Ghazeea na kulturnih in drugih prireditvah (klasični orientalski ples, moderni orientalski ples, orientalske folklore, indijski bollywood, indijski klasični ples Bharat Natyam, indijske folklore, flamenko orient, izrazni ples);

 Več na: www.salamghazeea.si

TARA MANU joga

Joga za otroke in družine nas na zabavno igriv in zanimiv način vabi v svet jogijske vadbe, dihalnih tehnik in sproščanja. Joga ima sama po sebi kup pozitivnih koristi za naše telo in um, ter dobro vpliva na razvoj otroka, družinska joga pa je super za povezovanje, kvalitetno preživljanje prostega časa, učenje zaupanja in pozitivne samopodobe. Primerna je za otroke vseh starosti in njihove starše, na kratkih delavnicah pa se bomo zelo aktivno in z različnimi igrami spoznavali s čudovitim živalskim svetom.

6211b8cc0d0a89ff920df4bc89d53108

Indijska restavracija Namasté 

V restavraciji Namasté Vam ponujamo kulinarične specialitete Velikega mogula (jedi kraljevskega okusa). To so jedi iz severa Indije, predvsem iz pokrajin Rajhastan in Punjab.

Poleg mesnih jedi, znanih po vsej Indiji, Vam nudimo široko izbiro vegetarijanskih jedi, še zlasti pa Vam priporočamo specialitete, pripravljene v indijski glineni peči, imenovani  tandoor.

V naši restavraciji uporabljamo pristne začimbe, ki pa naših jedi ne naredijo pikantnih. Naši kuharski mojstri pripravijo vsako jed posebej in bodo z veseljem Vašo izbrano jed skuhali po Vašem okusu. Prizadevali si bomo, da se boste vračali v našo restavracijo kot zadovoljni prijatelji!

Več na: www.restavracija-namaste.si

Oglejte si tudi prispevke